Round Up 1 juni

Round up

Het eind van de voorjaarscompetitie is in zicht. Zaterdag konden er in onze regio twee kampioenschappen bij geschreven worden. Madjoe verpulverde de naaste concurrent en keert daarmee weer overtuigend terug naar de derde Klasse. Tempo had ook weinig tegenstand dit voorjaar en komt volgend seizoen weer in de ereklasse uit. Helaas viel het doek voor KZ Danaïden, dat daardoor in het najaar weer in de tweede klasse uitkomt. Sporting Trigon wil graag de omgekeerde weg bewandelen, maar vergat te winnen van degradant DUNAS. De kansen zijn nog niet verkeken, maar in de allerlaatste wedstrijd moet nu wel gewonnen worden. Hetzelfde overkwam Velocitas, dat aan het gelijkspel van zaterdag  niet genoeg had om het kampioenschap binnen te halen. Het verlies van Pernix had geen invloed op eventuele handhaving in de hoofdklasse. Concurrent VEO kan de Leidse ploeg niet meer inhalen. Fluks (vrij dit weekend),Fiks en TOP maken freewheelend , zonder kampioens- of degradatieperikelen, het seizoen af.

DVO Transus - TOP/IAA fresh

Zoals gezegd gaat TOP onbezorgd richting het einde van het seizoen. Zonder gevaar op degradatie kan de ploeg rustig toewerken naar volgend seizoen. In Bennebroek werd wederom verloren. DVO was met 27-16 veel te sterk voor de ploeg uit Sassenheim.

Fiks -KCC

Een verlenging van het seizoen zat er voor Fiks al niet meer in (Fortuna gaat als reekshoofd verder naar de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal) en daarmee speelde Fiks afgelopen zaterdag haar laatste thuiswedstrijd. En wel tegen KCC. In de eerste helft lieten beide teams elkaar nooit los. Fiks was het leeuwendeel van de eerste helft frontrunner, maar uiteindelijk was het KCC dat met een voorsprong van 10-11 de kleedkamer inging. Dat had het met name te danken aan Randy Oosting die nagenoeg al zijn doelpogingen omzette in doelpunten. In de tweede helft ging plaaggeest Oosting in de eerste aanval na rust direct verder waar hij gebleven was en na de 10-12 van zijn hand volgden ook vlot 10-13 en 10-14. Het doorgaans onverzettelijke en moeilijk af te schudden Oegstgeester keurkorps kreeg ditmaal het verschil niet meer gedicht en zag KCC met scherp blijven schieten terwijl het zelf (te) hard moest werken om doelpunten te maken. Een tot het einde vermakelijke wedstrijd eindigde bij 18-24 waarna er uitgebreid afscheid genomen kon worden van selectiespelers Jarolien Flinkert, Tim van Polen, Timo Dezentje en Sam Coli en van trainers/coaches Rob Schoof en Bas Harland. In het kader van de Fiks slotdag stond daarna op het program een live zanger, de barbecue, eervolle vermeldingen voor jubilarissen, een kampioenenhuldiging, het beerpong toernooi en een feest met live DJ en was dit opgeteld weer een prachtige Fiksdag.

Tempo - Animo (G)

Tempo Kampioen (foto: pr Tempo)

De ploeg van de vertrekkende coach Sanne Broeksma verzekerde zich zaterdag van het kampiooenschap  door Animo uit Geldermalsen met 20-17 te verslaan. „Het werd nog even onnodig spannend, maar het is gelukt”, aldus Broeksma met een glimlach. De thuisploeg speelde een heel goede eerste helft en deed wat vooraf was besproken en bleef geduldig. Aan het einde van de eerste helft leek de kampioenspanning toe te slaan en Tempo liet een voorsprong van vijf terug lopen naar drie doelpunten. „We waren ongeconcentreerd, maakten domme fouten”, zei Broeksma. In de tweede begonnen ook  de zenuwen op te spelen. In één vak stokten bovendien de aanvallen.Toch bleef het verschil slechts rond de twee doelpunten in het voordeel van Tempo. met een raak schot in de slotfase was er uiteindelijk toch een verschil van vier. Animo kwam nog 1x dichterbij. Eindstand 20- 17

Vitesse (B) - Pernix

Pernix wist al voor aanvang van de wedstrijd tegen Vitesse in Barendrecht, dat zij ook volgend jaar in de hoofdklasse gaan acteren. Een prestatie van formaat, zo laat het technisch duo Kuipers/Arnoldus weten. Na een zwaar en moeizaam 2e gedeelte in de zaal, hebben zij hun ploeg op het veld toch weer op de rit gekregen. En als je dan al weet dat je veilig bent, sluipen er toch onbewust wat slordigheden in. We namen niet de uitgespeelde goede kansen, maar waren wat gehaast van veel te ver aan het schieten, aldus trainer Kuipers. Ook een wederom sterk spelende Christel Zwanenburg kon uiteindelijk niet verhinderen dat het jarige Vitesse(90) met de winst aan de haal ging (17-12). Volgende week volgt nog de laatste thuiswedstrijd tegen kampioen Die Haghe. Kuipers:'Kan gewoon een leuk potje worden".

Velocitas HKV -Ons Eibernest

Lisanne Kwestroo in actie tegen HKV/Ons Eibernest (Foto: Frans van Herwijnen)

Velocitas verzuimde kampioen te worden door gelijk te spelen, terwijl winst nodig was Hieronder het relaas van scheidend coach Enno Verhoeff:

"Gisteren een vreemde pot tegen HKV. In het begin liep Velocitas snel weg naar 5-1, maar toen gooide HKV " de beuk" er in. Naar “binnen rammen”was het advies en de leidsman gaf de ene na de andere strafworp. Velocitas kreeg dat niet goed onder controle en bij 5-5 kwam HKV weer langszij.  Met rust stond Velocitas zelfs met 8-9 achter. In de 2e helft had het spel van HKV minder effect en kon Velocitas wel grip op de wedstrijd krijgen, maar kon niet weglopen van de tegenstander.  10-10 naar 14-14. Bij de 17-16 dacht Velocitas nog de buit binnen te hebben, maar HKV maakte in de laatste aanval toch nog gelijk. Al met al een hele vreemde wedstrijd.  6 stippen tegen voor het naar binnen rammen. Terwijl herhaalde overtredingen mochten... Velocitas heeft zich te kort gedaan door het missen van te veel kansen en zich ook een beetje afhankelijk te maken van de leidsman” Uitslag: 17-17

Reeuwijk - KZ Danaïden

Zaterdag  speelde KZ Danaïden de beslissende wedstrijd. Alleen bij  winst  bleef er kans op handhaving. De start was hoopvol voor de Leidse ploeg met een snelle voorsprong van 0-2 mooier kon eigenlijk niet. Reeuwijk bleef lange aanvallen draaien, terwijl de aanval van KZ de kansen niet kon benutten. Zo beleef het spannend en was een 4-2 voorsprong voor Reeuwijk een logisch gevolg. De Leidse ploeg probeerde het wel met strijd en passie maar dat was niet voldoende en was het slechts 5-4 bij rust. In de rust deed Gert Krook een omzetting in de vakken, want het werd nu "alles of niets" en werd het vervolgens 6-4 en 6-5. Daarna was het de thuisploeg dat de voorsprong vergrootte naar 9-5. Met een Time Out ,10 minuten voor tijd, probeerde Krook nog 1x zijn ploeg op te peppen en bracht de nodige wissels. KZ Danaïden kwam weer terug in de wedstrijd en 3 minuten voor tijd op 9-9 en leek zelfs op 9-10 te komen. Dat feest ging helaas niet door, want door onduidelijke redenen (en motivering na afloop) werd de goal afgekeurd en bleef het 9-9. Reeuwijk profiteerde, won uiteindelijk met 11-9 en daarmee werd degradatie voor KZ Danaïden een feit.

“Dit is niet wat je hoopt en bedenkt als coach en als het dan zover is doet dat zeer. Al degradeer je niet op basis van deze ene beslissing”  stelt Gert Krook na afloop, Nu de competitie nog zo goed mogelijk afsluiten en is het de taak aan KZ Danaïden om deze degradatie zo snel mogelijk ongedaan te maken in de najaarscompetitie,” sluit trainer Krook af.

DUNAS - Sporting Trigon

(bron: Wim van Vliet)

Sporting Trigon blameert zich.

Met de titel van klasse 2-09 in zicht liep Sporting Trigon in Den Haag tegen een even verrassende als blamerende nederlaag op tegen Dunas (voorheen Futura en Dubbel Zes). De Hagenaars hadden weliswaar een week eerder al verrast door na 3 nederlagen tegen Rapid de eerste punten te pakken, maar kennelijk was de Leidse equipe niet voldoende gewaarschuwd. Zeker niet toen Pam Straathof binnen 40 seconden haar ploeg op het goede spoor zette, maar het liep allemaal wel even anders. Tot 3-3 nog niks aan de hand, maar ruim 5 minuten keek Trigon tegen een achterstand van maar liefst 4 punten aan en dat tegen de ploeg die in de zaal in een niveau lager in de middenmoot was geeindigd. Duidelijk was al dat zaal en veld bij de ploeg van trainer/coach Niek Duitscher verschillende werelden zijn, want waar zijn ploeg in de zaal op een niveau hoger met hoge scores nog duidelijk won van kampioensgegadigden HKV/Ons Eibernest en DES, daar oogt het spel en de afwerking in de buitenlucht belabberd en statisch. “Mentaal niet goed, het hoofd er niet bij”, verklaarde Duitscher naderhand de eerste helft, die met een 10-7 achterstand werd afgesloten. “Tien goals tegen met wind tegen mag ons niet overkomen”, somberde hij verder. Over de tweede helft was hij meer tevreden - “hadden we maar zo de eerste helft gespeeld” -, maar zijn ploeg slaagde er niet in de wedstrijd nog naar zijn hand te zetten. Dichterbij dan 2 punten lukte niet en dus is de 15-13 nederlaag verklaard. “We verdienden ook niet meer”,  besloot Duitscher. De slotwedstrijd komende zaterdag op eigen veld tegen Rapid is nu een heuse kampioenswedstrijd. Omdat Trigon de uitwedstrijd heeft gewonnen, volstaat een gelijkspel alsnog voor de titel, maar dan zal er wel heel wat beter gespeeld moeten worden. Goals van Mees vd Doe (3), Mandy Bekooij  (3), Sander Captijn (3), Anneroos Schoeman (2), Pam Straathof en Janwillem vd Gugten.

Madjoe - De Corvers.

(foto's: Peter Sneijders)

Madjoe Kampioen. (foto; pr Madjoe)

Madjoe verpulverde "concurrent" De Corvers met maar liefst 32-9 (!) en toonde daarmee aan dat het verblijf in de vierde Klasse echt beneden het Rijsnburgs peil is. Volgend seizoen wordt weer gestart in de derde Klasse, waar mogelijk streekgenoot Fluks tot de tegenstanders gaat horen.

Madjoe doet wat het moet doen en wordt voor eigen publiek terecht kampioen.

Madjoe kende een stormachtig seizoen waarin het begin dit jaar nog degradeerde naar de vierde klasse. Door dit kampioenschap zijn de Rijnsburgers na de zomerstop verzekerd van een plek in de derde klasse. Een terecht kampioenschap, nu Madjoe ongeslagen bovenaan staat. Afgelopen zaterdag kwamen De Corvers op bezoek in Rijnsburg. De ploeg uit Hilversum begon redelijk sterk en was meteen trefzeker. Zij kwamen knap op voorsprong, mede doordat Madjoe een matige start van de wedstrijd kende. Dat de ploeg even op stoom diende te komen, werd meteen duidelijk toen niet veel later een verschil van tien doelpunten in het voordeel van de Rijnsburgers op het scorebord stond. Deze voorsprong werd gedurende de rest van de wedstrijd niet meer weggegeven. Zo werden er mooie aanvallen uitgespeeld waarbij goed gezocht werd naar de juiste kansen. Alle acht de basisspelers wisten te scoren. Lynn de Ruiter en Willem van der Meij hadden het grootste aandeel in de uiteindelijke score, die mede door goed samenspel werden gecreëerd. Al met al dus een gemakkelijke kampioenswedstrijd voor Madjoe (eindstand: 32-9).