Round up

kopfoto: René van Dam

TOP/IAA Fresh - Fiks

Fleur Boeren (r) was goed voor 4 doelpunten          foto: René van Dam

De tweede wedstrijd tussen TOP en Fiks verliep, zoals verwacht. Een prachtige zonnige zaterdagmiddag waarin het derby-sfeertje duidelijk voelbaar was. Onder deze omstandigheden leek de thuisploeg zich comfortabeler te voelen dan de ploeg uit Oegstgeest. TOP werd gedurende de wedstrijd sterker en liet de groeiende vorm in deze wedstrijd zien. De ploeg van Marrien Ekelmans en Ruben Boode was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg daardoor ook de mogelijkheid om door te wisselen en meerdere spelers binnen de lijnen te brengen. Met af en toe een oplaaiend derby-vuurtje moest Fiks toezien hoe de ploeg uit Sassenheim de wedstrijd eenvoudig , met 24-16 naar zich toe trok. De coaches van TOP kunnen zich alvast gaan toeleggen op de voorbereiding van de zaalcompetitie, waar Fiks eveneens als tegenstander te wachten staat. Coach Erwin v.d. Putten moet zaterdag met zijn ploeg proberen om van de onderste plaats te komen door met ruime cijfers van Sporting Delta te winnen en daardoor ook met een goedgevoel richting de zaalcompetitie te gaan.

KZ/Keukensale.com - Tempo

Het is Tempo weer niet gelukt om punten te pakken en het moest moedeloos toezien hoe het veel sterkere KZ met 22-11 de ploeg uit Alphem aan den Rijn opzij zette. De laatste wedstrijd , a.s. zaterdag tegen Groen Geel, zal alleen nog gebruikt moeten worden om met een positief gevoel de zaalcompetitie in te gaan, want degradatie was na vorige week zaterdag al onomkeerbaar.

Pernix - Achilles

Wouter Westgeest in actie.    Foto: Willem Zwanenburg

Pernix hoefde afgelopen zaterdag niet eens te winnen, om 1 wedstrijd voor het einde, het hoofdklasse schap (wederom) veilig te stellen. De Leidenaren maakten het kampioen Achilles in het begin nog even lastig, maar moesten uiteindelijk de winst toch aan de Hagenezen laten (10-16). De goals waren duur deze wedstrijd. Halverwege de 1e helft hing Pernix nog in de wedstrijd (4-5), maar moest daarna lijdzaam toezien dat alleen de opponent nog doel trof. (4-8). Kuipers, voor het 2e seizoen trainer van de Leidse formatie, keek toch enigszins tevreden terug op deze helft. "Verdedigend hadden we het redelijk goed op orde, en hielden ons  aan de gemaakte afspraken. Aanvallend was het wat chaotisch. Er ontbrak rust en we pakten te weinig rebounds". Te gehaast werden een paar opgelegde kansen gemist, waaronder een strafworp. Ook na rust werd Pernix zeker niet weggespeeld, maar kon ook niet meer aanhaken bij de aanstaande kampioen. Na 6-12 eindigden de ploegen op 10-16. Kuipers:"3 nieuwe spelers in de basis ten opzichte van vorig jaar, en nu ook nog 2 geblesseerde spelers missen die erg belangrijk voor ons zijn (Youri Wiegerink en Christel Zwanenburg) dat maakt het allemaal niet eenvoudiger, maar het laat wel zien dat spelers in de afgelopen periode gegroeid zijn. Wouter Westgeest (2x) vorige week ook al in de basis, en Willemijn Wayenberg (maar liefst 3x scorend bij haar debuut) vielen meer dan verdienstelijk in, en geeft aan dat we in de breedte sterker zijn geworden". Overige goals kwamen van Sem Deurman (3x), Fleur van Rosmalen en Sietse Spaan.

KVZ'23 - Velocitas

Om niet ongelukkig uit  de Overgangsklasse te tuimelen, moest Velocitas na het verlies van vorige week, de laatste twee wedstrijden alle zeilen bij zetten.  Deze zaterdag tegen KVZ 23 was winnen daarom de enige optie. “De week voor deze wedstrijd stond in teken van met elkaar en voor elkaar  door het vuur gaan,” begint Sabrina Kooijman haar verslag, “Hierop hebben we deze week hard getraind, zowel òp, als naast het veld,” grapt Kooijman over de gemiste training t.g.v. 3-oktober. “We vertrokken met volledige focus en heel ontspannen naar Zaandam.” De Leiderdorpers  wisten dat er met meer controle en geduld gespeeld moest worden en verdedigend met veel minder fouten. Velocitas begon daarom scherp en hield dit, gedurende de hele wedstrijd, goed vol. Er werden nu betere kansen gecreëerd en ook de afronding ging stukken beter.  Velocitas kwam steeds op voorsprong  en na een ruststand van 9-10, werd de voorsprong uitgebouwd naar 15-19. Na een (weer) onnodige spannende slotfase, werd na de 18-20 de  terechte eindstand  van 19-20 behaald, waarbij Ivar van Driel (8) en Lars Hüsken (6) goed waren voor 14 goals.  “Dit was nooit haalbaar  geweest, wanneer de hele ploeg hier niet keihard voor gewerkt zou hebben. En wat een prettig gevoel is het om weer eens te winnen!,” aldus Kooijman. Overige doelpunten: Tom Glasbeek (3), Gwen Haasnoot, Lisanne Kwestroo en Siem van Osnabrugge.

LUNO - Sporting Trigon

(bron Wim van Vliet)

Winst Sporting Trigon met dubbel gevoel

Korfbal-tweedeklasser Sporting Trigon kon in de voorlaatste ronde van de najaarscompetitie kampioen worden, maar dat had het niet in eigen hand. Zelf winnen was voorwaarde nummer 1, maar puntenverlies van KZ Danaïden was de andere. Terwijl de ploeg van trainer/coach Niek Duitscher zelf uiteindelijk eenvoudig won van Luno (6-14), verraste KZ Danaiden het sterker geachte IJsselvogels op eigen terrein met een ruime nederlaag. De consequentie: er promoveert in ieder geval een Leidse ploeg naar de 1e klasse, maar wie is nog de vraag. Komende zaterdag op het terrein aan de Montgomerystraat de ontknoping. Met dit scenario hield Trigon coach Duitscher niet echt rekening, toen zijn ploeg op sportpark Rapijnen in Linschotenbegon aan de opdracht om in ieder geval zelf te winnen van Luno, waar het een halfjaar geleden nog tegen onderuitging. Dat gebeurde nu niet, maar de vrijwel al gedegradeerde thuisclub gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde met veel inzet voor haar doen een prima eerste helft. Met het missen van 2 opgelegde kansen begon de Leidse ploeg niet al te overtuigend aan het duel en het schotpercentage werd er niet beter op aan beide kanten. Luno, een toch al moeilijk scorende ploeg, hield na 3-1 de voordelige marge wel tot 5-3 in stand en toen resteerde nog een vijftal minuten voor het rustsignaal van de adequaat leidende Niels Groen. Trigon speelde tot dan toe echt niet slecht, daarbij steunend op solide verdedigingen met veel voortijdige intercepties, maar het vizier van de erkende schutters stond niet op scherp. Rondom de pauze kregen de Leidenaars wel de gewenste grip op het verloop van het duel door eindelijk de kansen te verzilveren. Drie minuten na rust was de 5-3 achterstand omgezet in een 5-9 voorsprong en toen was al duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Luno streed weliswaar voor een kansloze zaak, scoorde pas 2 minuten voor tijd haar enige goal van de tweede helft, maar dwong de bezoekers met straf verdedigen toch nog tot veel inspanningen om een nieuwe grote nederlaag te voorkomen. Het werd uiteindelijk 6-14 met goals van Sander Captijn (4), Pam Straathof (3), Marc Meulenbeld (3), Annika vd Bos (2), Mees vd Doe en Mandy Bekooy.

IJsselvogels- KZ Danaïden

Na 2 nederlagen en na 3 overwinningen op rij, mag KZ Danaïden komende zaterdag in de derby tegen Trigon opeens meestrijden om het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag moest KZ afrekenen met IJsselvogels en laat dat nu net de ploeg zijn die het KZ het moeilijkst heeft gemaakt dit seizoen. “Gelukkig kon mijn team de afgelopen afspraken goed nakomen en vakkundig de tegenstander lam leggen. Ik denk zelf, dat  na de 5-4 voorsprong bij rust, wij allang afstand hadden moeten nemen van de tegenstander,” vond coach Ferry Janssen, “het krachtsverschil kon helaas niet in doelpunten omgezet worden. In de 2e helft konden de Leidenaren vakkundig uitlopen en zo een marge van 5 doelpunten opbouwen en deze vast houden. Eindstand 8-13. “Complimenten voor het hele team en alle reserves, hoe zij dit hebben beleefd en vol overgave alles gegeven hebben.Het was bij vlagen om te genieten, aldus de enthousiaste coach. Ruben Soellaert was met zijn verdedigende acties en zijn allrounde spel echt goed en positief aanwezig. De  Leidse dames konden de Moordrechtse aanvallen gemakkelijk afslaan en kwamen niet in gevaar. Janssen over de alles bepalende wedstrijd tegen zijn oude ploeg Sporting  Trigon:”Zaterdag nog 1x pieken en kijken of er wat te vieren valt na de wedstrijd.” Doelpunten: Quinty de Nijs (4), Ruben Soellaert (2), Davy Bosker, Jill Straetmans, Daphne Hillebrand, Nina Devilee, Jasmine Pikaar, Pim v.d. Heide en Joey van Oevern.

ESDO - Madjoe

Tweede deel drieluik ook omgezet in winst. Vorige week werd met een bloedstollende overwinning op Sporting West,  door Madjoe een start gemaakt aan een eindsprint die zou moeten leiden tot de titel. Daarvoor dienden de laatste drie wedstrijden gewonnen te worden. Dit weekend deel 2 in het pittoreske Kockengen, tegen het plaatselijk ESDO. De heenwedstrijd werd met 27-6 gewonnen, maar zo soepel verliep het deze keer niet. Een meer geïnspireerd ESDO en de echte zuiverheid die ontbrak,  zorgde ervoor dat Madjoe pas vlak voor rust kon weglopen. (6-10). Na rust werd de marge direct naar 6-12 gebracht en  zat de wedstrijd op slot. Joey van Es bekroonde zijn invalbeurt met 3 goals. Daarnaast debuteerden junioren Rosalie Heemskerk, Anouk van den Eijkel en Daan Star verdienstelijk in Madjoe 1. Eindstand 9-16. Vanaf nu kunnen alle ogen gericht worden op het slotstuk van het drieluik. De thuiswedstrijd tegen Fluks zal eveneens in winst moeten worden omgezet om de titel uit  Noordwijkse handen te houden en het kampioenschap in Rijnsburg te pakken. Het belooft zaterdag een spannende strijd te worden aan de Waardlaan.

Sporting West - Fluks

(bron: website Fluks)

strafworp voor Fluks      foto: website Fluks

NA OPNIEUW EEN ZEER SPANNENDE WEDSTRIJD HEEFT FLUKS OOK DIT WEEKEND ZIJN WEDSTRIJD GEWONNEN. IN AMSTERDAM WERD SPORTING WEST MET 14-16 VERSLAGEN.

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen was in gelijkspel geëindigd en ook nu waren de teams aan elkaar gewaagd. Sporting West begon sterk en liep uit naar een 6-2 voorsprong. Fluks zette een tandje bij en speelde vooral verdedigend erg sterk, waardoor het gat gedicht kon worden. Vlak voor rust kwamen zij met 6-6 langszij. De tweede helft verliep zeer spannend. Keer op keer nam Fluks een puntje voorsprong, en kwamen de Amsterdammers weer op gelijke hoogte. Met nog 3 minuten te gaan sloeg Fluks een beslissend gaatje, en werden de punten veilig gesteld. Na afloop ging het vooral over volgende week. Dan staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. In Rijnsburg gaat Fluks de strijd aan met Madjoe. Bij winst of gelijkspel is Fluks kampioen, maar bij verlies gaat de titel naar de Rijnsburgers. Een do-or-die wedstrijd die waarin het er ongetwijfeld fanatiek aan toe zal gaan.