Round Up 14 september.

September 16, 2024
Round up

kopfoto Rene van Dam

Afgelopen zaterdag betraden alle regio-ploegen het veld om (voor de meesten) de tweede speelronden af te werken. Op het hoogste niveau werd de "kraker" tussen oud-CKB clubs, Fiks en TOP/IAA Fresh gespeeld, waarin TOP de meerdere bleek. Tempo incasseerde een tweede verlies. Ook Pernix en Velocitas, die de eerste wedstrijden hadden gewonnen, liepen tegen een nederlaag aan. Sporting Trigon is duidelijk op de weg terug naar de 1e klasse en wist de tweede partij overtuigend te winnen. KZ Danaïden heeft het lastig en wacht nog op de eerste punten. Madjoe verpulverde ESDO en Fluks speelde knap gelijk tegen Sporting West, zodat volgende week in een onderling duel al gesproken kan worden over een "topper".

Fiks - TOP/IAA fresh

Mart Hortensius met 8 goals topscorer van de wedstrijd. (foto: Rene van Dam)

TOP/IAA fresh moest er, op bezoek bij "buurman Fiks" hard voor werken, om te laten zien de betere ploeg te zijn. TOP nam vanaf het begin de leiding en kon door hoge verdedigende druk, het verschil redelijk vergroten. De geroutineerde thuisploeg wist echter toch weer aan te haken, wat bij rust tot een marge van slechts twee doelpunten leidde in het voordeel van de Sassenheimse ploeg. (7-9). Ook in de tweede helft kon TOP niet loskomen en zag, door eigen slordigheden en foute schot-keuzes, de Oegstgeestenaren steeds weer aanhaken, wat tot een minimaal verschil leidde bij 9-10. Mart Hortensius was daarbij met 8 doelpunten een lastig te bespelen tegenstander voor TOP. Toen TOP even aanzette liep het weg naar een niet meer te overbruggen 12-17 en eindigde de wedstrijd in 16-18. TOP coach Ruben Boode zag ondanks de onnodige fouten, wel aanknopingspunten voor de rest van de competitie. "Dit resultaat is goed bij een lastige tegenstander in een 'derby-sfeer'. We spelen deze week drie wedstrijden, vandaag dus Fiks, dinsdag PKC en komende zaterdag tegen Sporting Delta. Deze winst is voor ons in ieder geval belangrijk voor eventuele plaatsing voor de kampioenspoule, straks in het voorjaar. We zijn in een ploeg in opbouw en zijn heel benieuwd hoever we volgende week staan, richting de zaalcompetitie, waarin we dit jaar de stap omhoog willen zetten. De coach van Fiks, Erwin van der Putten: "We hebben af kunnen dwingen dat TOP diep moest gaan vanmiddag. Iedereen heeft kunnen zien dat we zomaar twee doelpunten meer hadden kunnen scoren en had de afloop zomaar heel anders kunnen zijn. Scores: Fiks: Mart Hortensius (8x), Coli en Rozenbroek (beiden 3x); Kelsey Heijne en Melissa Heijne (beiden 1x); TOP: Nick Pikaar (4x), Jill Heijink (3x), Tim Dekker, Fenna Jagtman, Julia Schuiling Milou Schuiling, Tom Snaphaan (allen 2x) en Timo Winter.

Tempo - KZ Keukensale.com

in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kon Tempo zich niet meten aan het "grote" KZ, De ploeg uit Koog aan de Zaan speelt al jarenlang op het allerhoogste niveau en liet dat duidelijk blijken aan de net gepromoveerde Alphense ploeg met een vernietigende 9-29 eindscore.

Achilles - Pernix

Jasmijn v.d. Hoff en Sem Deurman verdigen. (foto: sportsnap.nl)

Dit weekend speelde Pernix in Den Haag tegen Achilles. Een bekende van vorig seizoen toen de Haagse ploeg, in de zaal, tweemaal iets te sterk was voor Pernix. Op voorhand een lastige partij dus. Fysiek speelde Achilles erg sterk en dwong, door veel pressie, de nodige fouten af bij de "Kuipers-8". Wanneer Pernix wat vrijheid kreeg, waren de keuzes niet erg gelukkig en lag het schot percentage veel te laag. Een ruststand van 13-4 betekende dat Pernix een bijna kansloze achtervolging moest inzetten. Toch begonnen de Leidenaren de tweede helft bijzonder sterk,  scoorden 3x op rij en zowaar gloorde er toch weer wat hoop.  Dichterbij dan 6 punten kwam Pernix echter niet, maar bleef, mede door een sterk invallende Wouter Westgeest (v.h. Fluks), die vlot 2x scoorde, voorop gaan in de score. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in 21-13. Een nederlaag waar niet zoveel op af te dingen was. Trainer/coach Kuipers was het daar mee eens, maar benadrukt wel, dat bij vlagen er best leuk gespeeld werd, maar dat het vizier in de 1e helft absoluut niet op scherp stond. "Afvallende ballen vielen ook nog vaak verkeerd, en ja, dan wordt het er niet makkelijker op," aldus Kuipers. Doelpunten waren van Sem Deurman (4) Christel Zwanenburg (3) Geert Richel en Wouter Westgeest (beide 2), Sietse Spaan en Fenna Richel.

Velocitas - KVZ'23

Volgens trainer/coach Sabrina Kooijman waren alle ingrediënten aanwezig voor een feestje zaterdag: “De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, iedereen was er klaar voor, het weer was top, vlaggetjes werden opgehangen en na de wedstrijd zou er genoten kunnen worden van een feestmaaltijd.” Velocitas was klaar om de strijd aan te gaan om deze wedstrijdwinst binnen te slepen en ging scherp en vol strijdlust van start. Verdedigend stond het erg goed en gaf de thuisploeg veel druk. KVZ had het daar  in het begin moeilijk mee. Ivar van Driel, Lisanne Kestroo, Nick v.d. Zee en Lianne van Meurs begonnen scherp in de afronding. “Er werd lekker vrij-uit gespeeld en iedereen was voor elkaar aan het werk”, vervolgt Kooijman. De Zaanse ploeg kreeg toch meer grip op de wedstrijd en bij 7-4 raakten de Leiderdorpers, zoals Kooijman het noemde  ‘tijdelijk OFFLINE’.  Velocitas creëerde wel mooie en genoeg kansen, mede door sterk rebound-werk van Tom Glasbeek en Jet van Osnabrugge, die overigens later in de wedstrijd ook nog haar doelpuntjes meepakte. Toch wist de thuisploeg gedurende 20 minuten niet tot scoren te komen en KVZ liep uit naar 7-13. Na de rust vond Kooijman dat er  wat moest gebeuren en bracht Lars  Hüsken, net terug van een blessure, in de aanval. Hij deed wat er van hem gevraagd werd; "scoren!" Velocitas begon er weer in te geloven en kwam terug tot 13-15. De wedstrijd was net even te kort om de Zaanse ploeg nog te achterhalen. Einduitslag 15-16. “Helaas , maar ik ben trots op de vechtlust van de ploeg en de steun van ons publiek,” sluit Kooijman af. Ondanks het verlies werd de feestelijke maaltijd alsnog genuttigd.

KZ Danaïden- IJsselvogels

KZ Danaïden begon, net als vorige week, stroef aan de wedstrijd met een 0-3 achterstand door toedoen van de dames van IJsselvogels die 1 op 1 schoten. De eerste 10 minuten had de Leidse ploeg moeite met de druk van de tegenstander. Pas na die tijd kwam KZ Danaiden terug en lukte het, door goed combinatiespel en de juiste mensen te vinden, de rust in te gaan met 11-9. en leek er nog van alles mogelijk. De twee helft ging er echter weinig goed weer stond de Leidse ploeg, binnen een paar minuten met 11-13 achter, een achterstand die de thuisploeg niet meer te boven kwamen. Eindstand 14-17.. “In 2de helft maar 3 goals maken is gewoon ècht te weinig helaas, gelukkig kunnen wij wel doorbouwen op de eerste helft, die wel goed verliep en zullen wij ons rug moeten rechten voor de wedstrijd volgende week tegen Sporting Trigon in de "Leidse derby,” luidt het commentaar van coach Ferry Janssen.

Sporting Trigon - LUNO

(bijdrage:Wim van Vliet)

SportingTrigon-zege met monsterscore: 29-13

Mandy Bekooy op weg naar weer een doelpunt    (foto: pr. Sp. Trigon)

Een ongelofelijke uitslag in een poule. waarin vooraf werd voorspeld dat de verschillen heel klein zouden zijn. Met vrijwel ongewijzigde teams stonden de ploegen amper een halfjaar geleden ook tegenover elkaar en wonnen beiden de thuiswedstrijd met 1(!) puntverschil.  Was Trigon nou zo oppermachtig? Aanvankelijk zeker niet, want de eerste 20 minuten wees niets op het uiteindelijke verschil van maar liefst 16 punten en hielden 3 doeltreffende acties van de herstelde Floor Lambooij de Leidse ploeg in de wedstrijd. LUNO kwam namelijk het beste uit de startblokken, nam driemaal een voorsprong (0-1, 1-3 en 3-4), maar miste bij 4-4 vanaf de stip de kans op een nieuwe voorsprong en zag daarna Trigon beter in de wedstrijd komen. Veel beter zelfs, al leidde dat nog niet tot een groot verschil, maar een tweede gemiste strafworp van de bezoekers uit Linschoten bij 9-7, was de genadeklap voor hen. In amper een paar minuten zag Trigon coach Duitscher zijn gedisciplineerd spelende ploeg met goed aanvalsspel de marge halverwege ineens op 6 punten brengen: 14-8. De fraaie doorloopbal van Joep Feijen, direct na de hervatting, zette meteen de toon voor de rest van het duel, dat erg eenzijdig werd maar nooit saai, want daarvoor speelde de thuisclub te gedreven in beide disciplines. Bij 17-9 vorige week kende Trigon een flinke terugslag (5 tegengoals op rij) en toen die stand nu op het scorebord verscheen, bleek de ploeg de les geleerd te hebben. LUNO-coach Remco Ontijt was realistisch - “het geloof bij ons was gewoon weg narust” - en Trigon coach Duitscher was uiteraard trots op zijn ploeg, die er net niet in slaagde de 30 goals te halen, ondanks dat er tijd en strijdlust genoeg voor was. Onder de 29 goals waren 6 benutte strafworpen, 2 verre afstandsschoten en voor de rest goed uitgespeelde kansen binnen een straal van 5 meter rondom de korf. Opmerkelijk daarbij: Trigon kreeg niet een vrije bal toegewezen van de consequent leidende arbiter Star. Doelpunten: Mandy Bekooy (7), Mees vd Doe (5), Tony Bruggeman (5), Sander Captijn (4),Floor Lambooij (4), Joep Feijen (3) en Pam Straathof. Zaterdag a.s. staat de stadsderby tegen KZ Danaïden op het programma!

Madjoe 1 - ESDO 1 27 - 6

Op een zonnige nazomerse zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor Madjoe  tegen ESDO op het programma. De ploeg uit Kockengen verloor de eerste wedstrijd ruim en lijkt het zwaar te gaan krijgen in deze poule. Voor Madjoe was het zaak te waken voor onderschatting en scherp uit de startblokken te schieten om zo snel mogelijk een gat te slaan. Dit verliep echter niet zo als gewenst. De echte focus ontbrak de eerste paar minuten, waardoor ESDO een voorsprong kon nemen van 0-2 en 2-3. Hierna nam Madjoe het heft duidelijk in handen. De druk werd verdedigend opgevoerd en het tempo in de aanval ging omhoog.Via een 4-7 tussenstand, ging de Rijnsburgse gaskraan volledig open en werden er 14 goals op rij gescoord. Met alleen de onderbreking van de rust er tussendoor (4-13), kon bij 4-21 ESDO pas weer wat terug doen. De laatste 10 minuten kon er dan ook vrijuit gewisseld worden, waarin Madelon Zwaan haar invalbeurt bekroonde met twee rake schoten. "Dat het niveauverschil in duidelijke cijfers werd uitgedrukt gaf vooral een fijn gevoel aan deze "must win" wedstrijd, In tegenstelling tot de openingswedstrijd, hadden vandaag de heren de overhand in de productie. Dat brengt de kracht van het team naar boven, dat over alle schijven gescoord kan worden. Volgende week wacht de wedstrijd tegen medekoploper Fluks. In deze derby zal Madjoe beduidend meer weerstand kunnen verwachten en zal de focus er de volle 60 minuten moeten zijn," aldus Madjoe-coach Lepelaar.

Fluks - Sporting West.

Fluks kreeg dit weekend de onbekende ploeg Sporting West op bezoek. Voorafgaand aan dit duel wisten de "Noortukkers "dat dit wel eens een serieuze test zou gaan worden. Sporting West speelde vorige week gelijk tegen Madjoe en zou daarom gebrand zijn om de punten mee terug te nemen naar huis. De wedstrijd begon voorspoedig voor Madjoe. Aanvallend werden mooie aanvallen neergezet en verdedigend waren de Noordwijkers dwingend. Duels gingen de Noordwijkse kant op en de thuisploeg nam, in de eerste fase van de wedstrijd een 3-1 voorsprong. Doordat Fluks verdedigend veel strijdlust toonde, kwam Sporting West niet helemaal lekker in de wedstrijd. "Na het uitlopen naar een 6-2 voorsprong begon het aan onze kant wat te verzwakken. Aanvallend werden we slordig in de passing waardoor Sporting West vaker de bal kon ontvangen in de aanval," vertelt coach Passchier en vervolgt: "Waar de frustratie bij ons toenam kreeg Sporting West wat meer grip op de wedstrijd en trokken zij het gat dicht tot 7-5 in de rust. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Fluks nam het initiatief en Sporting West volgde tot de stand van 8-8. Dit was het kantel-moment in de wedstijd, waarop Sporting West aan het jagen was. Aan de kant van Fluks piepte en kraakte het aanvallend te veel, vrije ballen werden gemist en 100% kansen wilde maar niet vallen. Sporting West is in de slotfase de ploeg geweest die steeds de leiding nam door te scoren. Fluks kwam in de aanval na de doelpunten van Sporting West wel direct met het antwoord, waardoor het tot in de laatste minuten spannend bleef. Fluks keek met nog een paar seconden op de klok, tegen een achterstand aan van 10-11, maar in de slotseconde viel voor de thuisploeg alsnog de verlossende gelijkmaker, waarna direct werd afgefloten. 11-11. Gemixte gevoelens heersten bij de ploeg. "Een punt winnen in de laatste seconde is altijd leuk maar het gevoel dat we vandaag 2 punten hadden moeten winnen was toch sterker aanwezig, Volgende week komen onze buren uit Rijnsburg op bezoek. Vorig veldseizoen werd in een beslissende degradatiewedstrijd de ploeg uit Rijnsburg naar de 4e klasse gestuurd. Wij verwachten daarom niks minder dan een strijdlustige tegenstander die met ons nog een appeltje te schillen heeft. Een mooie uitdaging wederom!", sluit Passchier af.